17 juuni, 2008

Minust

Marre arvas, et võiksin mängida sellist mängu

reeglid: The rules of the game are that each player answers the following five questions about themselves. At the end of the post, the player then tags five or six other people. The player should then notify those individuals that they have in turn been tagged. Also, once you have posted your answers, please let the person who tagged you know.

1. What were you doing ten years ago?
Kümme aastat tagasi talvel tabas mind valgustumishetk teemal "kelleks tahan saada" (kuigi üks kool oli juba lõpetatud). Ja kevadsuvel tutvusin uuesti gümnaasiumiharidusega, et sisseastumiseksamid ära teha.
2. What are five things on my to do list?
a) õmmelda keskaegne kleit ("Käsitöö" suvi 2008)
b) joonistada koridorikapi plaan
c) värvida köök lõpuni (ja puhastada vanast värvist uksepiidad, põrand, tubade uksed...järgmiseks 10 aastaks on tegevust piisavalt)
d) õmmelda I-Iiele rahvusliku mõttega kleidike
e) sel kuul mitte osta helmeid juurde:)
3. Snacks I enjoy.
Linnutoit - mandlid, igatsugu seemned (nt seedermänni omad)
4. Things I would do if I were a billioniare?
Mul oleks oma angaar-ateljee, sisustuseks nii puutööpink kui kangasteljed, keraamika- ja savinurk, klaasipõletusahi, pimik fotode ilmutamiseks jne. jne. Ja ma läheks Bead&Button showle. Ja Hiinasse. Ja Ladina-Ameerikasse. Ja Burjaatiasse.
5. Places I have lived?
Liu, Pärnu, Tartu, Samso (saar Taanis), Kohtla-Järve

Mulle meeldiks lugeda teie vastuseid:
Mdm Beadalot
Susa
Marianne

16 juuni, 2008

Inspireeritud

Mulle on terve see kevadtalv valmistanud magusat loomingulist piina Mdm Beadaloti seda tüüpi ripatsid. Küll ma uurisin neid, ja no ei saanud kuidagi aru, kuidas need helmed on sinna südamiku ümber mähitud. Aga mulle hirmsasti meeldis (ja siiamaani meeldib) see ruudustik, mis sinna tekkis. Ja ma ei saanud enne rahu, kui pusisin midagi sarnast. Teostusega ma eriti rahul pole, sest ringide ühendamine pärlmutri ümber jäi kuidagi lopergune. Aga helmed ise on mu viimase aja suured lemmikud - vaskse viimistlusega kristalsed kaunitarid. Nii et materjali võlu peab varjutama nigelat viimistlust.


Kandmiseks on kaks varianti:
1. tihkelt ümber kaela

või
2. tavapärasem viis. Pikendusketi abil saab veel avarust lisada. Ei teagi veel, kumma variandi kasuks otsustan.

10 juuni, 2008

Variatsioonid vasele ja pärlmutrile

Mul on tunne, et ma ise hakkan ka juba kergelt punakaspruuni jumet võtma, kusjuures mitte päikesest, vaid armastusest vase vastu:) Minust saab punanahk. Kolades internetis mööda pärlipoode valdab mind tihtipeale Suur Mõistmine - kui mul oleks maa, võib-olla ma vahetaks selle klaashelmeste vastu...


Läbimõõt 3 cm, pikkus koos konksuga 5 cm.
Edit: müüdud.


Läbimõõt u 3,5 cm, pikkus koos konksuga u 5,5 cm.
Edit: müüdud.

05 juuni, 2008